Πόρτο Κατσίκι - Λευκάδα, Ελλάδα

Τοποθεσία

Ένα από τα επτά Ιόνια νησιά, η Λευκάδα ενώνεται με την ενδοχώρα και συγκεκριμένα με την Ακαρνανία με μια πλωτή κινητή γέφυρα, μήκους 50 μέτρων.

Είναι ένα μοναδικό νησί και χαρακτηρίζεται ως το πιο γραφικό από τα νησιά του Ιονίου. Αν και λιγότερο γνωστό απ’ τα γειτονικά νησιά της Κέρκυρας και Κεφαλλονιάς, το νησί της Λευκάδας αποτελεί την ανερχόμενη εναλλακτική πρόταση για όσους αναζητούν ήρεμες διακοπές σε ένα φυσικό περιβάλλον με γραφικές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς.

Χαρακτηρίζεται από ορεινό σκηνικό, με εντυπωσιακές ακτές, χερσονήσους, ακρωτήρια και όρμους, παραλίες με βότσαλο ή χρυσαφένιες αμμουδιές, τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά, γοητευτικά χωριά και με μερικά από τα πιο όμορφα τοπία της Ευρώπης. Η Λευκάδα, σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο ελληνικό νησί.

Πως να έρθετε

Το νησί συνδέεται με την ενδοχώρα με μια κινητή γέφυρα, γι’ αυτο δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε με πλοίο. Το Άκτιο είναι το πιο κοντινό αεροδρόμιο και έχει προγραμματισμένες πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

Θάλασσα:
Scuba diving centre:
Windsurf – Kite surf centre:
Water sports centre:

Απόσταση 10 μέτρα
Νικιάνα,2 χλμ
Άγιος Ιωάννης,7 χλμ
Νυδρί,11 χλμ

Ημερήσιες κρουαζιέρες στο νησί του Ωνάση, Πόρτο Κατσίκι, Ιθάκη, Κεφαλλονιά. Αναχώρηση από το Νυδρί,11χλμ